tisdag 28 augusti 2012

Lavendelskorpor




Gjorde lavendel & blåbärspannacotta för inte så länge sedan och då jag har gott om torkad lavendel kvar, passade det perfekt att göra lite lavendelskorpor. De doftar ljuvligt och smakar gott. Tog även med lite till jobbet då det är min kaffevecka, funderar lite på vad jag ska baka till fredagsfikat...... Nedan följer mitt recept på lavendelskorpor

Lavendelskorpor

75 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
1-1,5 dl råsocker
1-1,5 msk vaniljsocker (Dan Sukker gul ask)
3 ägg
3-4 msk lavendel
2 tsk bakpulver
en nypa salt
6-7 dl vetemjöl

Blanda smör med socker, råsocker och vaniljsocker. Rör runt ordenligt, tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Tillsätt en nypa salt och mortlad lavendel. rör runt. Tillsätt tillsist vetemjöl och bakpulver. Blanda tills det blivit en deg. Dela i fyra lika stora delar och rulla ut i längder och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min. Ta ut plåten och skär så stora skorpor man vill ha. Sänk ugnen till 150 grader. Dela dem lite så de inte ligger på varandra och sätt in ugnen igen, grädda längst ner i ugnen ca 10 min, håll koll på så att de inte blir brända och att de blir klara inuti. Ta ut plåten och sänk ugnen till 75 grader, sätt åter igen in plåten och låt stå ca 10-20 min. Ta ut plåten och låt skorporna svalna. Allt är beroende på vilken ugn man har så man får testa sig fram ......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar