onsdag 1 augusti 2012

Kolapaj


Visst är det gott med sötsaker:) denna kolapaj med grädde och dajm är mycket god och enkel att göra. Det enda som tar tid är att koka den kondenserade mjölken men det sköter sig självt. Nedan följer receptet

Kolapaj

Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
en nypa salt

Fyllning
Kondenserad mjölk 1 burk
Vispad grädde ca 4 dl
Krossad dajm

Börja med att bröda en springform och gör sedan pajskalet. Låt degen vila ca 15 min i kyl. Tryck sedan ut pajskalet i springformen och låt grädda i 200 grader ca 10 min, ta ut och låt svalna. Häll upp en kastrull med vatten lägg i burken med kondenserad mjölk, burken ska vara täckt med vatten. Låt koka 2 timmar, häll sedan kallt vatten på burken öppna och lägg i kolakrämen. Låt stå i kylen ca 15 min och häll sedan på den vispade grädden och krossa dajm över. Man kan även göra en vanlig botten med digestive och smör om man gillar det bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar