söndag 19 augusti 2012

Lavendel & BlåbärspannacottaDet är alltid kul att testa lite nya desserter och hittade denna på en blogg Amy´s piece of cake. Jag fastnade för att det är torkad lavendel i denna pannacotta. Jag tyckte den var super god och gästerna sa inte emot..... Nedan följer receptet

Lavendel & Blåbärspannacotta

2 gelatinblad
2 dl grädde
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker (av bättre kvalitet)
1,5 tsk torkad lavendel (finns att köpa i hälsokostaffär)
20 g vit choklad
2 dl turkisk yoghurt

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Häll grädde, socker, vaniljsocker och torkad lavedel i en kastrull. Låt koka upp. Krama ut gelatinbladen och rör runt i kastrullen. Lägg sedan i den vita chokladen och rör runt tills den smält, blanda sedan i turkisk yoghurt och sila sedan hela blandningen. Efter man silat hälls pannacottan upp i 4 glas. Låt stå minst 3 timmar innan nästa fyllning hälls på.

Blåbärskräm
1 gelatinblad
1,5 dl grädde
1/2 dl socker
1-2 msk blåbär

Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Mixa med mixerstav. Krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen, rör runt. Sila krämen så att skal från blåbären försvinner. Låt svalna något innan krämen hälls på vanilj och lavendelkrämen. Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar