lördag 21 juni 2014

Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

 
 
Det är sommar och givetvis äts det mycket glass i vår familj. Köpt glass är gott men inte lika god som egen hemmagjord. Testa denna väldigt goda smaker...
 
Björnbärsglass med vit choklassås och blåbär
 
Glass
300 g björnbär
2 äggulor
5 msk honung
1 dl philadephiaost
1 1/2 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär
ev torkad lavendel om man gillar det
 
Vit chokladsås
1 dl grädde
130 g vit choklad
 
Mixa björnbär, äggulor, honung och philadelphiaost med en stavmixer. Vispa grädden och rör sedan ner bärmoset i grädden. Frys in i frysen minst 5-6 timmar.
 
Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och lägg i den grovhackade chokladen och låt smälta i grädden. Såsen är klar. låt stå i kylen 2 timmar.
 
Låt glassen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Skeda upp glassen antingen i rån eller på en tallrik och häll över den vita chokladsåsen och toppa med färska blåbär. Strö ev över lite torkad lavendel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar