lördag 21 juni 2014

Flädercheesecake


När man tänker fläder tänker man ofta på flädersaft men varför inte en fräsch flädercheesecake men jordgubbar på toppen (om man vill) eller något annat gott trevligt sommarbär. Detta blev kvällens efterrätt idag till familjen. Blev en del över men då vi ska ha barnvakt imorgon passar det utmärkt för barnpassarna att äta denna till kaffet. Våra barn tyckte dock inte detta var någon succé men jag mmm... GOTT !!! Sen älskar jag de mesta bakverken...

Flädercheesecake

Botten
75 g smör
150 g digestive

Fyllning
400 g philadephiaost
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl gräddfil
2 msk potatismjöl
7 msk koncentrerad flädersaft (gärna egen gjord)
rivet skal av en citron.

Garnering
Jordgubbar, hallon eller något annat gott bär

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Mixa samman digestive och smör till en fin jämn smet och tryck ut i en sprinform 20 cm. Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 10 min. Gör under tiden fyllningen. Börja med att vispa philadephiaost och socker poröst, tillsätt sedan äggen och vispa igen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa snabbt samman med elvisp, inte för länge. Häll över botten och grädda i ugnen lite lägre än mitten i ca 45-55 min. Den ska stelna i ugnen inte bli bränd. När det är klar tag ut och låt svalna i kylen tills den är helt kall. Garnera gärna med färska bär så som jordgubbar, hallon ..... Denna är perfekt då man kan förbereda redan dagen innan om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar