söndag 16 december 2012

Pepparkaksmuffins med chokladfrosting

Idag har vi varit och huggt vår gran i Simlångsdalen så nu står den fint i uterummet och väntar på att få komma in och bli klädd med massor av kulor och annat tingel och tangel. Glögg och någon kaka hör ju till när man ska klä granen så har idag förberett och provsmakat pepparkaksmuffins med vitchokladfrosting och lite riven choklad på toppen. Mmmmm ..... den var perfekt och blev precis som jag tänkt. Måste testas!!!

Pepparkaksmuffins med chokladfrosting ca 12st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk malda nejlikor
  1 tsk ingefära
  1,5 dl mjölk
  2 dl socker
  50 g smör
                                                  1 ägg

 Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, nejlikor, ingefära, socker  i en skål. Smält smöret och låt svalna något. Blanda samman  med elvisp ägg, mjölk och tillsätt även det smälta smöret. Häll i mjölkblandningen i vetemjölsblandningen och vispa med elvisp tills det blivit en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar till ca mitten av muffinsformarna. Grädda längst ner i ugnen i 200 g i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna.

                                                  Chokladfrosting
                                                  100 g philadelphiaost
                                                  100 g vit choklad

Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda sedan samman den smälta chokladen med philadelphiaosten och låt stå en stund i kylen innan den läggs på muffinsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar