söndag 9 december 2012

Fryst Mangopassion


En god enkel efterrätt som går att göra dagen innan. Receptet är hämtat från Linda Lomelinos Tårtor. Nedan följer receptet

Fryst Mangopassion

Botten
150 g digestive
60 g  smält smör

Fyllning
300 g philadelphiaosst
250 g ricottaost
4 dl vispgrädde
 1 dl strösocker
 1 tsk rivet citronskal
 250 g mango (jag använde fryst)

 Dekoration
                                                  4 passionsfrukter

Mixa digestive och smält smör till en jämn smet och tryck ut i en form med löstagbar botten.Vispa Philadelphiaost, ricottaost, vispgrädde och citronskal till en jämn smet. Det ska tjockna men inte för tjock då smeten ska gå att hälla av utan att använda slickpott. Mixa sedan mangon för sig. Hälla i smeten i formen och ringla sedan i mangon och rör lätt runt med en sked. Frys sedan täckt med plastfolie i minst 6 timmar
Ta fram tårtan 30-45 min innan den ska serveras och dekorera då men passionsfrukterna. GOTT!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar