Då har vi haft marsipantillverkning :). Vi har en del formar som tillhör min pappa som han hade i sitt bageri för många år sedan och kom till användning även i år. Men i år har vi fuskat lite, vi köpte marsipan. Den gröna är smaksatt med päron och smakade väldigt gott. En del av figurerna doppade vi i choklad. Nedan följer receptet på hemmagjord marsipan som jag själv egentligen föredrar.
Marsipan
2 ½ dl grädde
3
dl mjöl
200g skållad och mald mandel
1kg florsocker
6 droppar bitterolja
Blanda mjöl och grädde i en kastrull, rör hela tiden på svag värme tills degen släpper botten. Låt kallna. Blanda i resten och baka ut.
Dela marsipanen och färga med karamellfärg
Lycka till
200g skållad och mald mandel
1kg florsocker
6 droppar bitterolja
Blanda mjöl och grädde i en kastrull, rör hela tiden på svag värme tills degen släpper botten. Låt kallna. Blanda i resten och baka ut.
Dela marsipanen och färga med karamellfärg
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar