tisdag 16 oktober 2012

Scones med linfrö


 
Jag tycker det är svårt med mellanmål, vad ska man göra.... Så idag testade jag att förnya sconesen lite. Kändes lite nyttigare och precis lika gott som vanliga scones.
Till detta gjordes en väldigt enkel smoothie på hallon.
 
Scones med linfrö 4-5 st små
 
50 g smör
en nypa salt
Linfrö
2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl dinkelmjöl av grövre sort
2 tsk bakpulver
1,5 dl mellanmjölk
 
Blanda rumstempererat smör med salt, mjöl & bakpulver. Tillsätt linfrön efter smak. Häll tillsist i mjölken och blanda runt till en deg (något kletig). Forma till runda bullar och platta. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-12 min. Servera direkt med goda pålägg.
 


1 kommentar:

  1. varit inne och kikat någon gång, ja kan verkligen vara något för mig.Tack för tipset:)

    SvaraRadera