måndag 8 oktober 2012

Tårta med smak av citron .... 
Igår fyllde min man år och inte för att han är överförtjust i tårtor men jag tyckte det var ett perfekt tillfälle att få baka på:). Och barnen ville väldigt gärna ha tårta att fira sin pappa med. Så fram med lite springformar och ingredienser och vips..... resultatet ovan. Super god men oj vad mäktig och hög den blev:)
 
Citronbotten
3 stora ägg
3 dl socker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (av bättre kvalitet)
rivet skal av en 1/2 stor citron
Karamellfärg
 
Citrongrädde
 
8 dl grädde
3-4 msk vaniljsocker
1-2 dl lemoncurde
 
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt tillsätt sedan vaniljsocker, citronskal och vatten. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan samman med övriga ingredienser. Bröda en springform ca 21 cm, häll i smeten och grädda längst ner i ugnen tills den är färdig ca 30-40 min beroende på vilken ugn man har. Gör 3 st bottnar och för att göra den lite färgglad tillsätt lite karamellfärg, olika mycket varje gång för lite rolig effekt.
 
När bottnarna svalnat dela varje botten i mitten. Bred på lemoncurd mellan varje lager samt lite tunt lager grädde. I mittersta lagret valde jag att bre på lite jordgubbssylt för att få lite annorlunda smak. Fortsätt sedan med lemoncurden och lite tunt lager grädde mellan lagren. Bred sedan på grädde på hela tårtan och försök få så jämt resultat som möjligt. Spritsa sedan små stjärnor på toppen och dekorera med hemmagjord små vimplar....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar