onsdag 10 oktober 2012

Hastbröd





 
När man var mammaledig för bakade jag hastbröd rätt så ofta, men när man sen började jobba igen försvann detta lätta bröd ur minnet på mig. Idag är jag hemma halva dagen för lillkillen hade feber igår. Började givetvis fundera på vad ska barnen ha till mellanmål i eftermiddag och kom då att tänka på hastbrödet. Nedan följer mitt recept på hastbröd, finns många olika varianter och det är bara att prova sig fram.
 
Hastbröd 1 bröd
 
2 dl havregryn
2 dl dinkelmjöl av grövre sort
3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
0,5 dl sirap
1 tsk salt
3 dl vaniljyoghurt
1 dl neutral fil
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan de övriga. Degen ska bli kletig. Häll sedan i en avlång form med bakplåtspapper. Strö gärna över lite flingsalt på toppen. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme och låt sedan svalna  på galler under bakduk. Håll koll så du inte bränner brödet, om du ser att brödet börjar få för mycket färg lägg över ungsfolie. Super gott enkelt mellanmål
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar