söndag 7 oktober 2012

Hemmagjorda parmesanskålar fyllda med avokado, parmaskinka mm

 
En förrätt som man bara vill ha mer av..... När jag och en kollega var på kurs i Stockholm (nu var det ett tag sedan) åt vi på en restaurang och fick en risotto i parmensanskålar som de gjort själva. Har länge funderat på att egna parmesanskålar och igår äntligen var det dags. Det är absolut inget svårt att göra, klarar jag det fixar alla det.
 
Parmesanskålar 4 st små
 
2 dl finriven parmesanost
 
Värm en stekpanna till medelvärme. Gnid gärna in botten på stekpannan med lite olja innan. Lägg sedan 0,5 dl parmesanost i stekpannan, när osten blivit gyllenbrun vänd den och låt ligga en liten lite stund sedan lägger du över pamesanosten på ett glas och formar snabbt till en skål. Stelnar fort så här får man jobba snabb. Gör endast en åt gången.
 
Salsa fyllning till 4 små skålar
 
1 avokado
2 salladslökar
1 chilli
150 g mango
1/3 del gurka
150-200 g parmaskinka
1 lime
salt och svartpeppar
 
Skär avokado, mango och gurka i tärningar. Finhacka chillin, skär salladslöken i tunna ringar och skär parmaskinkan i lagom stora bitar (Spara några till garnerin). Blanda samman allt. Finriv skalen på limen och blanda runt i salsan, pressa sedan i saften av limen (inte hela) och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en liten stund innan serveringen. Men akta så den inte står för länge så avokadon blir brun. Servera i de hemmagjorda parmesanskålarna och garnera med parmaskinka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar