söndag 16 november 2014

Chokladpaj med nutellafudgefyllning



Vilken fantastisk helg det varit, tjejkväll med 3-rätter i fredags och afternoon tea/kaffe med bubbel och diverse kakor och scones. Underbart att få skämma bort sina vänner lite och tillfälle för mig att få testa nya recept. Menyn från fredagen kommer men ovan är en underbar godbit som jag bjöd på lördag eftermiddags. Det är en chokladpaj med nutellafyllning som jag hittade på en blogg sweet and simple.Nu är det bara att ladda inför kommande vecka och se vad den har att erbjuda....

Chokladpaj med nutellafudgefyllning

Chokladpajskal

150 g smör (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 dl florsocker
1 ägg
1 msk vatten

Nutellafudge

1,5 dl sirap
1,5 dl socker
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk kakao
1 dl nutella
1 tsk vaniljsocker

 Nyp ihop smöret med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och vattnet och arbetea samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter. Tryck sedan ut degen i små formar  eller en större. Grädda i 200 grader mitten av ugnen i ca 15 min. Börja sedan med nutella fudgen. Koka ihop alla ingredienser utom nutellan i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i ca 20-25 minuter. Gör ett kulprov, det ska inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet. Tag sedan kastrullen från plattan och rör ner nutella så den smälter och att det blir en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och låt sedan stå i kylen några timmar. Strö sedan på havssalt innan servering.

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar