lördag 15 februari 2014

Nyttiga Brownies

Det är alltid gott att tugga på något till kaffet eller till sitt te. Då kan jag varmt rekommendera denna nyttiga brownie. Enkel att göra men behöver stå i frysen ett par timmar innan.Denna är perfekt till mellanmål, fikat eller varför inte som en efterrätt. Det är en hel del banansmak i denna supernyttiga brownie, så det gäller att man gillar banan. Nedan följer receptet.
 
Nyttiga Brownies (blir 12 st små)
 
Botten
2 dl dadlar
1 dl sötmandel
0,5 dl valnötter
0,5 dl kakao
 
Lager 2
4 msk mandelsmör/jordnötssmör eller vanligt smör
2 små mogna bananer
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
0,5 dl kakao
 
Mixa samman dadlar, mandel, valnötter och kakao till en kletig jämn massa. Det gör inget om mandlarna inte blir helt mixade, ser lite snyggt ut om de inte är det och lite tuggmotstånd. Plata ut i en form med bakplåtspapper, ca 0,5-1 cm hög ska botten bli. Ställ sedan in i frysen medan du gör lager 2. Mixa samman allt till lager 2 så det blir en slät jämn kräm. Lägg sedan krämen på botten och ställ in i frysen igen. Låt stå ca 2-3 timmar. Skär sedan i önskade bitar, blir 12 st små bitar.
 
Jag förberedde mina dagen innan. Ta ut ca 5 min innan de ska äta. Njut!!!!
 
 

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Går det att använda yaconsirap istället för agvesirap & använda kallpressad kokosolja?
    Dessutom går det att göra sitt eget mandelsmör med att mixa mandlar & salt eller mandlar & kallpressad kokosolja?

    Kan man dessutom byta ut sötmandlar mot mandlar?

    Tacksam för svar😊

    SvaraRadera