måndag 5 juni 2017

Skottland


Dag 1
26 Maj 2017 bar det iväg till Skottland för mig och min syster. Vi flög till Edinburgh där vi bokat en hyrbil. Från Edinburgh bilade vi upp till Inverness med ett kort stop i Perth (bild ovan) en mysigt stad som vi önskat vi hunnit stanna lite längre i. Att köra vänster trafik var lite lurigt i början, vi låg i fel fil på motorvägen, detta kom vi på efter ca 10 min då folk tutat vevat ner rutorna och gjort diverse gester :)...  Inte lätt att vara turist, tips på motorväg ligg i vänsterfil om du vill köra sakta. Vi hittade heller inte några vägskyltar med hastighet på vägen upp så GPS ett tips vilket vi hade. Framme i Inverness bodde vi vår första natt på The Gatehouse ett fantastiskt Bed & Breakfast, kan varmt rekommendera detta ställe. Rent, fräscht nära till Inverness centrum och vilken service :).

Dag 2

Då bar det iväg för lite sevärdheter. Vi åkte till Culloden Battlefield, är man historieintresserad kan jag varmt rekommendera att åka hit det är inte särskilt långt från Inverness. Vi hade vädergudarna på vår sida denna dag så solen lös starkt och då vi trodde det skull regna och vara molnigt hade vi inte med solkräm utan blev lite brända om näsan :). Efter varit och vandrat runt på Culloden åkte vi till slottet Urquhart Castle som ligger vi Loch Ness(bild till vänster ovan) ligger otroligt vackert vid vattnet. Efter åkte vi in till lilla byn (bild till höger) för att äta lite lunch för att sedan åka vidare på smala vägar upp till Eilan Donan Castle (bild till höger nedan) men så vacker natur på vägen dit, helt magiskt måste upplevas gick inte fånga på bild. Efter besöket på slottet bar det iväg mot vårt hotell i Dingwall. Tulloch Castle hette vårt hotell, mysigt slott med spökrunda om man vågar gå med på en sådan..... 
Dag 3
Efter en god natts sömn bar det iväg mot Edinburgh då valde vi vägen genom Glencoe (se bild nedan) och wow vilken natur vi körde genom. Blev många korta stop på vägen gick inte få nog av naturen där. Här bestämde jag mig direkt jag måste tillbaka till Skottland framför, nästa gång blir det att ta fler dagar på sig så man kan ut och vandra. Det tog ca 6 timmar från Dingwall till Edinburgh den rutt vi valde tillbaka. Det var så mycket vi känner att vi missade på våra 3 dagar vi hade bil så som sagt ett besök till till Skottska högländerna om något år. Min syster var uppmärksam när vi körde och hittade spontant en Ale butik på vägen, vilket sortiment för den som gillar Ale. Blev ett snabbt besök för att köpa men någon Ale hem till mannen. Väl framme i Edinburgh sprack vädret upp och det var varmt och gott, snabbt in på Hotellet Fraiser Suits för att lämna väskor sedan ut och mysa på stan och vandra upp för lite utsikt över staden (bild se nedan) Calton Hill. Avstånden är inte så stora i Edinburgh så på 15 min var vi uppe på toppen :).

Dag 4
Denna dag hade vi tänkt som lite shopping dag med lite sevärdheter, så det blev vandring upp till Edinburgh Castle. Vi gick aldrig in då vi varit inne på 2 stycken slott under vår resa. Sedan blev det en del shopping :) och vandra på Royal Mile. En paus i shoppandet blev på puben med det lite roliga namnet Dirty Dick´s (bilder nedan), det var väldigt annorlunda inrett men massor av prylar. Puben har funnits där sedan 1859 och ligger på Rose Street. Väl värt ett besök. Det finns massor att göra i Edinburgh och som sagt dagarna räckte in till om man vill upptäcka både Högländerna och Edinburgh.
Dag 5
Det är dags att återvända hem men innan dess hinner vi snabbt in en sväng i stan igen till Edinburgh, Sedan bär det av med flygbuss till flygplatsen 4,5 pund enkel resa och på 30 min är man framme på flygplatsen. Det är sällan det är så enkelt att ta sig till och från en flygplats upplever jag det. 
Skottland jag kommer tillbaka !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar