måndag 5 juni 2017

Nyttiga havrekakor med banan och jordnötssmör


Enkla, goda och ett nyttigare alternativ till fikat. På endast 3 ingredienser gör du dessa goda havrekakor och de går alldeles utmärkt att frysa in och äta när det passar :). 

Gillar du banan, jordnötssmör och havregryn kommer du älska dessa kakor, det går även bra att lägga till lite ingredienser om man önskar (se tips nedan).

Havrekakor med banan och jordnötssmör

2 mogna bananer
2,5 dl havregryn
0,75 dl jordnötssmör

Det går även bra att sätta till 0,5 dl kokos och  2 tsk kanel.

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Mixa bananerna, tillsätt jordnötssmör och havregryn. Är inte bananerna så stora var försiktig med havregrynen då behövs kanske inte 2,5 dl. Smeten ska vara kletig. Klicka ut till ca 10 st kakor på bakplåtsklädd plåt. Grädda ca 15-20 min. De ska vara krispiga på utsidan men mjuka på insidan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar