måndag 11 maj 2015

Raw avokado cheececake


Förra veckan var det min fika vecka på jobbet och då jag gillar att bjuda på något nytt blev det RAW fredagsfika till kaffet. Hittade denna underbart friska raw avokado cheesecaken när jag googlade runt efter lite nyttigare alternativ.

Nu kommer jag inte riktigt ihåg vart jag hittade receptet, kommer bara ihåg att jag tog mindre citron än receptet. 

Nedan följer mitt recept på Raw avokado cheececake

Raw avokado cheececake (till en normalstor springform)

Botten
4,5 dl mandlar
2 dl kokos
1 nypa salt
3-4 msk agavesirap
2 msk kokosolja
12 urkärnade dadlar

Fyllning
6 mogna avokado
5-6 msk agavesirap
1 1/2 - 2 st citroner
1/2 dl pressad lime
2 msk kokosolja
limeskal från en lime
1 tsk vaniljpulver

Blanda samman alla ingredienser till botten till en slät massa i en mixer. Platta sedan ut jämt i en springform. Mixa samman ingredienserna till fyllningen. Ta inte för mycket saft från citronen från början utan smaka av. Jag tog 2 mindre citroner. Mixa så att det blir en grön slät massa. Lägg fyllningen på botten och frys in i minst 4 timmar. Dekorera sedan med tex jordgubbar med kokos eller andra god bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar