söndag 26 oktober 2014


Då är det dags att förbereda sig inför en liten hälsovecka/träningsvecka. Varje söndag tänker jag nu ska jag inte små äta veckan som kommer men det är svårt då det är min stora last.... Men nu känner jag motiverad och tror att det funkar bättre denna vecka som kommer. Så jag har förberett lite nyttiga mellanmål/efter tränings nyttighet....  Hemmagjorda proteinbars och en smoothie med proteinpulver utan några som helst sötningsmedel... Provsmakat bägge i dag lite lite och smakar mycket gott. Recept följer nedan:

Proteinbars (ca 10 st bars)

3 dl havregryn
25 g agavesirap
25 g honung
1,5 dl jordnötssmör
0,75 dl kakao
4 dl proteinpulver choklad
1,5 dl mellanmjölk
50 g mörk choklad

Blanda de torra ingredienserna  och tillsätt efterhand agavesirap, honung och jordnötssmör. Blanda väl. tillsätt sist mjölken och rör runt väl. Smeten ska vara kletig. Platta ut den i en form med bakplåtspapper. Ställ i frysen och smält under tiden choklad i vattenbad. När chokladen smält häll över smeten och bred över. Ställ i frysen ca 30 min och skär sedan i önskade bitar. Frys in.

Smoothie med proteinpulver ( till en person)

Hallon (funkar säkert bra med andra bär också)
0,5 dl proteinpulver choklad
1 banan
0,5 dl vaniljyoghurt

Mixa samman alla ingredienser till en slät massa. Ställ svalt en stund innan servering. Jag mätte aldrig upp hallonen men gå på känsla :)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar