onsdag 17 september 2014

Dulce de leche pannacotta


Underbara dulce de leche pannacotta, gillar man kola smak kommer man älska denna pannacotta. Man kan variera vad man vill ha på toppen, jag valde hallon och en kvist citronmeliss men man kan även ha karamelliserade pecannötter, vilket jag ska testa i helgen. Detta kommer jag bjuda mina fin kollegor på imorgon fredag då det är min fika vecka. Nedan följer receptet som räcker till 10 st små pannacotta, små burkar enligt ovan.

Dulce de leche pannacotta

5 dl grädde
3,5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker av finare kvalitet
1 1/2 burk dulce de leche (en burk är ca 375 g) 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Häll i grädden i en kastrull med vaniljsockret och ta bort från plattan när den precis börjat koka. Häll i dulce de lechen och låt smälta samman. När det är helt slätt lägg i gelatinbladen och låt de smälta, rör runt försiktigt. Häll upp i glas/burkar och låt stå i kylen ca 6-8 timmar. Välj sedan vad du själv vill ha på toppen

Karamelliserade pecannötter

100 g pecannötter
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 tsk flingsalt

Vispad grädde om man vill

Börja med att hacka nötterna grovt och rosta dom sedan i en torr stekpanna tills de mjuknat. Ta bort dom från stekpannan och lägg på en tallrik. Häll råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan och låt koka några minuter tills det karamelliserat. Det bubblande sockret är klart när det är bärnstensfärgat. Ta då bort stekpannan från plattan och häll i pecannötterna rör om snabbt, häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna. De karamelliserade pecannötterna dekorerar du med strax innan servering. Ev kan man även ha liten klick vispad grädde till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar