söndag 13 juli 2014

Cheesecake i burk

Jordgubbar kan man inte få nog av och det finns massor med recept man kan använda jordgubbar till. Hade lite gäster förra veckan och bjöd då på den är enkla men underbart goda cheescaken. Receptet räckte till 8 st välfyllda burkar.








Cheesecake i burk

Digestive
Ca 1 liter jordgubbar
250 g mascarpone
2,5 dl grädde
1/2 dl socker
2,5 dl frysta hallon

Vispa de halvtinade hallonen med mascarpone och socker till en fluffig smet. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner grädden i mascarponesmeten. Hit går att förbereda, ställ i kylen. När det är dags att hälla upp i burkar, börja med att krossa digestive och häll lite i botten på burken, lägg sedan på mascarponesmeten och nästa lager lägg på skivade jordgubbar. Börja sedan om, avsluta med att dekorera med ev mytakvist eller citonmellis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar