söndag 20 oktober 2013

Polkagriskladdkaka

 
Det är alltid roligt att testa något nytt som man gått och tänkt på för att se om det skulle vara gott. Igår gjorde jag polkagriskladdkaka och vad gott det blev, man kan lätt tro att polkagrisen tar över smaken men absolut inte. Man bara antar smaken när kladdkakan smälter på tungan. Kladdkaka är något som alltid går hem och kan varieras men många olika smaker....
 
Polkagriskladdkaka
 

 3 ägg
4,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker (den med gul ask)
6 msk kakao
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl smält smör
3 dl polkagrisar
0,5 dl grädde
Pepparmintsarom ca 1 tsk
 
Dekoration: Krossade/hela polkagrisar
 
Serveras med: Glass, grädde eller hemmagjord polkagrisglass
 
Vispa ägg, socker, vaniljsocker pösigt. Smält smöret i en kastrull, blanda samman allt utom polkagrisen och grädden. Häll grädde i en kastrull och lägg i polkagrisen, lite åt gången. Allt ska smälta samman. När allt är smällt häll i kladdkakeblandningen och vispa samman med elvisp tillsätt pepparmintsarom och vispa igen.  Häll smeten i en brödat springform och grädda i ugn 200 grader ca 25-35 min, beroende på hur kletig man vill ha kladdkakan. Serveras bäst när det stått i kylen en stund och gottat till sig. Servera med glass grädde eller polkagrisglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar