söndag 20 oktober 2013

Halloncheesecake med laktrisgele och marinerade hallon



 
Cheesecake är roligt för det kan variera och det finns massor av olika variationer. Hallon och lakrits med marinerade hallon är super gott, vilken härlig kombination.
Det är första gången jag bakar med lakritspulver och blev glatt överraskad.
 
Hallon och Lakrits Cheesecake
 
Botten
12 digesitve
100 rumstempererat smör
 
Lager 2
300 g hallon
400 g philadelphiaost
2 dl grädde
2 dl floursocker
2 tsk vaniljsocker
4 äggulor
0,5 dl socker
4 gelatinblad
 
Laktrisgelen
1 1/2 dl vatten
1,5 msk laktrispulver
2 msk gelesocker/pulver
svart karamellfärg
 
Marinerade hallon
Hallon
Honung
Socker
Pressad citron alt lime
 
Börja med botten. Mixa samman smör och digestive till en jämn massa och tryck ut i en springform. Gör sedan Lager 2. Börja med att ta fram 3 skålar. Vispa grädden för sig. Vispa samman philadelphiaost, äggulor, vaniljsocker och floursocker. Vispa inte för länge, bara så att du ser att det blir en jämn smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka samman. Sila sedan bort kärnorna så bara saften blir kvar. Häll tillbaka saften i kastrullen och lägg i gelatinbladen så de smälter samman. Blanda sedan samman allt med elvisp till en jämn massa och häll i springformen. Ställ i frysen ca 4-5 timmar. När det gått ca 4-5 timmar är det dags för lager 3, laktrisgelen. Koka upp vatten och laktrispulvret. Tillsätt karamellfärg och gelesocker, låt puttra samman på lågvärme så du ser att det tjocknar. Ta sedan från plattan och låt svalna något inte för länge så det stelar. Lägg på lager 2 och ställ in i frysen igen ca 3-4 timmar. Under de sista timmarna ska hallonen marineras. Marinera hallonen rör runt så allt blir marinerat. Låt stå i kylen ca 2-3 timmar. De marinerade hallonen läggs på strax innan cheesecaken ska serveras. Ta fram ca 20-25 min innan den ska serveras.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar