lördag 28 september 2013

Melonpannacotta

 

 
För ett tag sedan testade jag att göra melonpannacotta enligt ett recept jag hittade på nätet men fy, det smakade riktigt beskt. Man skulle ha citronskal i enligt receptet men om man hoppar över detta blir det en helt ok efterrätt. Denna pannacotta är gjort på honungsmelon.
 
 
Melonpannacotta
 
3dl grädde
0,5dl socker
1/2 honungsmelon
4 gelatinblad
 
Dekoration vispad grädde en melonbit och ev citronmeliss
 
Kärna ur melonen och mixa till en slät massa. Blöt lägg gelatinbladen och koka upp grädde med socker. Tar från plattan och lägg i gelatinbladen och rör runt häll även i den släta massan från melonen. Rör runt ordentligt och häll upp i glas och låt stå i kylen minst 5 timmar. När det ska serveras lägger man på dekorationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar