söndag 26 maj 2013

Polkagrissås





Igår testade jag att göra polkagrissås till en hallon och chokladtårta vilket var fantastiskt gott att ha som tillbehör. Idag använde jag samma sås igen på vaniljglass där jag krossat polkagris på och sedan ringlat över polkagrissåsen, så fräscht. Tänkte använda min polkagrissås på sötasaker.com för att vinna en bok "Sött från förr"..... Kan varmt rekomndera denna sås som passar till en hel del förrutom ovannämda tror jag att den skulle göra sig utmärkt till en vitchokladmousse.....

Polkagrissås

0,75 dl vispgrädde
2 msk vit sirap
2 dl polkagrisar
Några droppar pepparmintsarom

Blanda samman allt i en kastrull och låt koka upp. Rör runt och se till att polkagrisarna smälter. Häll sedan upp i en burk med lock och låt svalna i kyl. Klart!!!

2 kommentarer:

  1. Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :)
    http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

    SvaraRadera