fredag 29 juni 2012

Flädersaft 2012





Då var årets flädersaft klar. Flädersaft hör verkligen sommaren till, ett glas flädersaft med massor med isbitar i en varm sommardag.... GOTT!!!

Flädersaft

35 medelstora klasar fläderblommor
4 1/2 små citroner
1,5 kg socker
1,5 liter vatten
50 g citronsyra

Skölj fläderblommorna i vatten och lägg i en spann. Tvätta citronerna och skär dem tunnt och lägg dem med fläderblommorna. Koka upp 1,5 liter vatten tillsätt socker och citronsyra. Rör runt så det löser upp sig och häll den heta vätska över fläderblommorna och citronerna. Täck med lock och låt stå i 3 dygn innan det är dags att sila och hälla upp på rengjorda flaskor. Förvara i kylen, går även bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar