lördag 25 februari 2012

Fluffig frusen polkagriskaka



Denna ljuvliga efterrätt bara måste ni testa, underbart god. Jag är inte så förtjust i att enbart äta polkagris men i bakning är det otroligt gott.

Fluffig frusen polkagriskaka 10-12 bitar

Botten
20 små kakor
2 msk kakao
30 g smör

Fyllning
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowsfluff
Några droppar pepparmytaolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagris + några till dekorering

Chokladsås
125 g choklad
75 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1/2 dl sirap
En nypa salt

Kör kakorna i en mixer tillsammans med smör och kakao. Platta ut i en springform med löstagbar kant och ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt i marshmellowsfluff och några droppar pepparmyntaolja efter smak. Lägg 1/3 av krämen i en annan skål. Krossa polkagrisarna och häll i den större delen av krämen. Bred ut på kakbotten. Blanda i några droppar röd karamellfärg i resterande krämen. Bred på polkakrämen. Gör sedan ett virvlande mönster och dekorera med polkagrisar. Ställ i frysen minst 5 timmar och ta ut 5-10 min innan servering. Chokladsåsen Blanda alla ingredienserna i en kastrull, låt koka upp så det blir en glansig och tjock kräm. Såsen ska vara rumsvarm när den hälls på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar