torsdag 19 januari 2012

Knäckebröd / Nyttiga snacks





I lördags var jag på middag hos en kär vän och blev bjuden på hemmagjorda knäckebröd. De var underbart goda och man vill bara ha en till och så en till....
Gör man de riktigt hårda blir det som knäckebröd och det är då gott att han någon mjukost att bre på. Låter man de vara inne lite kortare i ugnen blir de lite mjukare och blir då nyttiga snacks och tycker inte man behöver något på. Har man väl testat grundreceptet är det bara att byta ut eller ta bort frön som man inte gillar.


Knäckebröd / Nyttiga snacks

2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
Flingsalt

Låt vatten och rapsolja koka upp, tag bort från plattan och tillsätt allt utom flingsaltet.
Lägg sedan smeten på en bakplåtsklädd form. Välj själv tjocklek när du plattar ut. Skär i bitar och strö över flingsaltet. In i ugnen i 175 grader i ca 50 min.

Tips !! Gör dubbelsats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar