måndag 5 februari 2018

Riga

 

Då jag själva alltid googlar på bloggar mm innan jag ska iväg att resa för att hitta lite annorlunda tips kommer här lite tips på vad man kan göra i Riga. Jag och min syster reste tidigt en fredag morgon och hem på söndagen, så fick fick nästan 2 hela dagar. Fördelen med att flyga till Riga är att det bara tar ca 1 timme. Från flygplatsen kan man välja på att ta en taxi eller buss. Vi valde buss kostade 2 euro för en enkel resa, resan till stan tog ca 25-30 min. Väl framme letade vi väldigt snabbt och enkelt reda på hotellet vi skulle bo på Wellton Riga Hotel & Spa. Ett hotell som jag kan rekommendera om man ska åka till Riga.


 Efter incheckningen var det dags att ta till turistkartan samt kolla upp de ställen vi kikat ut som vi gärna ville besöka. Ett av dom var ett choklad café som inte låg alls långt ifrån vårt hotell gatuadress Aspazijas bulvaris. Kommer inte ihåg numret men låg väldigt nära Laima Clock i hörnan slutet på gatan. De ska super god varm choklad men för oss blev det cappuccino och några goda chokladpraliner. Rekommenderas ett besök här, dessutom väldigt prisvärt. Sedan var det dags att strosa vidare i små gränder och vilka fantastiska byggnader det finns i Riga. Det började dugga lite lätt senare på em så vi gick in i en smal gränd och hamnade på ett litet vinställe med goda ostar. Endast plats för 3 sällskap där inne litet och trevligt vi tog sista bordet. Det är väldigt lätt att ta sig runt i Riga allt är det gångavstånd till upplevde vi. Efter var det dags att bege sig tillbaka för att testa hotellet spa avdelning en liten stund innan det var dags att bege sig ut för mat.


Efter spa på hotellet på fredagen hittade vi en liten bar på samma gata (bilden ovan) så det blev en liten drink mojito innan maten. Ett härligt lite udda ställe med go stämning. Vi gick aldrig upp på ovanvåningen men var nöjda med att sitta på kuddar och hänga i fönstret och kolla hur de arbetade i baren. Gatuadress: Valnu iela.


Kvällens matställe blev bilden ovan. Vi  började med att dela på en ölprovning, 3 olika ölsorter för 80 svenska kronor. Även maten här var väldigt prisvärd och livemusik på det som kanske var något hög men stämningen var på topp. Det är billigt att äta ute i Riga.


Då var det lördag och dags för nya äventyr och sevärdheter i Riga. Vi började dagen med att gå till de berömda saluhallarna (central market) som ligger vid järnvägsstationen. Där kan man strosa ett tag men inget ställe man kan äta lunch på vilket vi hade lite hoppats på. Men väl värt ett besök. Efter vandrat där en stund var det dags att besöka tehuset (bild ovan) ett litet glashus i två våningar. Man köper sitt te bottenplan för att sedan gå upp plocka av sig skorna och sjunka ner bland kuddarna för att kolla lite på utsikten. Wow underbart ställe att koppla av en stund på. Adress: Raina bulvaris (ett glashus mitt i parken). Efter kopplat av en stund var det dags att strosa vidare. Vandrade upp till Three Brothers sedan vidare till Church of St.Peter kan man åka upp till toppen för att kolla utsikten var tyvärr lite för dimmigt när vi var där kostar 90 svenska kronor att ta sig upp med hissen.Var även och kollade uppe vid Jacob´s baracker vilket jag kan tänka mig vid högsäsong är en liten turistfälla men kul att strosa genom super mysigt. Att bara strosa runt i denna vackra stad är ljuvligt. De finna även lite olika gallerier om man är sugen på att shoppa men ungefär samma priser som hemma. Sista kvällen och måste ju kolla den berömda utsikten på Radisson Blu 26 våningen. Där tog vi lite bubbel och nöjt av den fina utsikten, lite dyrare men ändå billigare än hemma och super fint. Efter det gick vi till ett Jazzställe med mat Trompete. Wow super god mat, trevlig personal och jazzmusik. Verkligen en riktig höjdare. Jag kan absolut tänka mig åka tillbaka till Riga när våren har kommit för att se hur det ser ut då. Men det är en liten stad och det behövs inte så många dagar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar