måndag 14 november 2016

Las Vegas / Maui / Big Island Hawaii


Då var man snabbt tillbaka till verkligheten efter varit iväg på en fantastisk resa i USA. När man kollar genom alla foton längtar man snabbt tillbaka till huset vi hyrde på Big Island (Hawaii Island).

Vi startade vår resa med ett par nätter i Las Vegas denna annorlunda stad, finns väldigt mycket att se och man kan gå och kolla/besöka alla hotell i flera timmar. Staden för sig allra bäst på kvällen tycker jag när allt lyser upp. Ett måste på kvällen är ett besök på Freemont där man kan åka zipline, rekommenderas att boka när man kommer dit då det kan vara lite väntetid vilket gjorde att vi missade detta då barnen inte orkade vänta. Att bara strosa genom Freemont är en häftig grej i sig. 

Ett besök på Hoover Dam var ett måste när vi var där ca 45 min bort från Las Vegas. Ska ärligt säga att jag först tänkte besöka en damm hur kul kan det vara men oj vad fel jag hade. Ett helt otroligt bygge väl värt ett besök. Efter ca 2,5 dag i Las Vegas var det dags att flyga vidare mot Maui....

                                                                 MAUI

Framme på Maui hade vi bestämt att inte göra så mycket mer än sola bada och ta det lungt. Vi bodde i Kihei som ligger på västkusten och bara 5 min gångavstånd till stranden. Vi hyrde bil en dag och körde nästa  hela västkusten för att kolla in stränderna. Vi började åka norrut då vi hört att Ka´anapali Beach skulle vara otroligt fantastisk men måste nog säga att Big Beach som ligger på västkusten men söder ut var den absolut bästa stranden enligt oss (andra fotot) otroligt vit fin sandstrand precis så jag tänker mig Maui. När man kör längs kusten är det aldrig lång till en sandstrand om man känner att man måste ta ett dopp. Inne i Kihei hittade vi ett fantastiskt mysigt ställe att äta på som varmt kan rekommenderas (foto 3), Super trevlig personal, härlig stämning och god mat :). Vi skulle åkt inom en grönskande park men den var tyvärr stäng på obestämd tid från sept 2016 då det regnade mycket på ön, så blev inte så mycket mer än västkusten på Maui som vi såg. En bil är nästan ett måste om man vill ta sig runt och komma iväg på utflykter då de inte hämtar upp på hotellen utan man får ta sig till utflykternas utgångspunkt på egen hand.
                                                           BIG ISLAND (HAWAII ISLAND)

Efter några dagars vilande på Maui var det dags att åka vidare till nästa Hawaii Ö:), Har nu varit på 3 av Hawaii´s öar och denna är en favorit, för det är så annorlunda. En bil här är ett måste och då ön är stor så tar det tid att åka runt på ön. Vi hyrde ett hus på denna Ö, men pool, spabad och tillgång till grill vilket var fantastiskt att ha efter varit ute på utflykt på dagarna. Vi bodde i Kona på västkusten. Redan första utflykts dagen började fantastiskt, vi åkte ner till Hookena Beach en grå sandstrand där delfiner brukar hålla till och vi hade turen med oss denna dag. Det var massor med delfiner så vi hyrde en bräda och paddlade ut och fick komma vilda delfiner väldigt nära 1,5 m ifrån en otrolig upplevelse (Bild 1) efter det åkte vi vidare till Black Sand Beach där det var vanligt att sköldpaddor solbadade och där var det när vi kom. Ingen vidare badstrand men bara sitta där i den kolsvarta sanden och kolla på sköldpaddorna var häftigt (bild 2 & 3).Att åka till Vulcano Park är nästan ett måste om man är på Big Island, det tar ca 2,5 timme att köra från Kona till parken och det är ett häftigt landskap man kör genom, ibland är det super grönt och fint och efter en stund är det bara gammal stelnad lava. Att se den aktiva vulkanen ryka och puttra (bild 5) känns nästan otroligt aldrig sett en vulkan så nära innan. Inne i parken finns massor att se och jag förstår nu när det skriver att det tar tid att ta sig igenom parken för vi hann inte med allt, långt därifrån. Åker man sedan vidare från parken söder ut kan man åka och kolla på lavan som rinner ut i havet. Man får då hyra cyklar och cykla sista biten, nu var vi där lite sent på dagen och lovat killarna bada men lite ledsen över vi missade detta. Naturliga varma källor finns även söder ut som vi stannade och badade i innan det var dags att bege sig tillbaka till Kona. För att komma till denna tar men väg 137 en rolig fin väg att köra, vilken natura att köra genom WOW !!! (Naturliga källor bild 4)Det finns en del fina sandstränder vita på Big Island med (bild 5) White Sand Beach bara 5 min från Kona men se upp om det är höga vågor det döljer sig vassa stenar som är lite luriga som man kan skada sig på som man inte ser om det är höga vågor. 

Finns massor att skriva om Big Island och massor vi missat känner jag tiden var inte tillräcklig på denna ö, måste tillbaka om något år. Men då skulle jag nog välja att bo några dagar i Kona och någon dag i Hilo då det är väldigt långa sträckor att köra. Kommer uppdatera med stränder senare då jag själv googlat väldigt mycket på bloggar innan vi åkte och vet hur kul det är med tips, men klockan är mycket och dags att varva ner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar