tisdag 24 maj 2016

Island
Nästan precis hemkommen från Island. Åkte dit med tjejkompisarna fredag - måndag och kan varmt rekommendera alla att åka till Island. Naturen är helt underbart magisk :). 

 Vi bodde på Reykjavik Hotel Natura ca 15 min gångavstånd till centrum och vilken trevligt service och fina rena rum.

Dag 1 Vi började vår tripp med att åka direkt från Keflavik Flygplats till Blå Lagunen vilket var en toppen idé av oss för då kom ni ner i varv och kunde bara relaxa innan bussen körde oss till hotellet.

Dag 2 Dags för Valsafari med Special Tours och visst fick vi se val. Även om man önskat att de kommit lite närmre var det väldigt mäktigt att få se dem i det vilda. Vi hade även turen att få se en mindre val Minkval, delfiner och Lunnefåglar :). Efter bar det iväg att hämta bilen vi hyrt för att köra till Skogafoss (tyvärr ingen bild) men ett helt fantastiskt stort vattenfall. Vi hade turen på vår sida då vädergudarna var med oss hela dagen att få se en regnbåge skimra i vattenfallet. Det tar ca 3 timmar att åka från Reykjavik till Skogafoss men väl värt resan. På de översta bilderna ser ni det häftiga vattenfallet Seljalandsfoss som ligger strax innan Skogafoss men vi valde att ta det på tillbaka vägen. här kan man gå bakom vattenfallet, man blir blöt och det är lite halt men en mäktig känsla (bild 1). Klockan var mycket när vi kom tillbaka men då var det dags att dusch och ladda om för att testa nattlivet och yes det är bra !!!! Loftid rekommenderas och B5.

Dag 3 Återigen dags för att bege sig ut på utfärd med hyrbilen. Första stop blev Pingvellir Nationalpark vilket tar ca 1,5 timme att gå igenom även här blir man glatt överraskad. Nästa stop blev Geysirområdet vilket är superhäftigt, hela marken ryker och Strokkur får utbrott med bara några minuters mellanrum. Sista stoppet blev Gullfoss (sista bilden) ett mäktigt vattenfall med två avsatser i floden Hvitá. Även här hade vi turen att få se regnbågen skymta i vattenfallet, har sagt det säger det igen magiskt !!! Efter utfärden var det dags att lämna tillbaka bilen och göra oss redo för en underbart god middag nere vid hamnen. Underbar personal här får man inte ha bråttom och hon sa det själv "jag har inte bråttom" .... Underbart ställe Verbud 11 Lobster & Stuff.

Dag 4 kom regnet och det var dags att åka hem från en fantastisk resa men många skratt och underbara upplevelser. 3 dagar med strålande sol på det, kan inte säga mer än så. Ger resan 5 av 5 möjliga ;) och givetvis är det mitt härliga resesällskap som gjorde hela resan utan dom hade det inte blivit av, så TACK härliga tjejer. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar