lördag 16 april 2016

Chocolate Chip Cookies med kikärtor


En lite nyttigare kaka till kaffet är inte fel och det känns bra att äta en kaka som är lite hälsosammare ibland. Själv älskar jag att äta söta och sockriga bakverk men ibland är det minst lika gott men något nyttigare alternativ till kaka. När jag först hittad receptet på denna kaka blev jag lite skeptisk, kikärtor i en kaka.... hmmmm.... hur kan det smaka....

Saken är att den är väldigt god och smakar inte alls som jag väntade mig, den var godare.
Testa gärna den är god och enkel att göra och går bra att förvara i frysen för att plockas fram när tillfälle ges.

Chocolate Chip Cookies ca 12 st

2 dl kikärtor (tetra)
1 dl jordnötssmör
1/3 tsk vaniljpulver
3 msk agavesirap
50-70 g mörk choklad 
en nypa salt om det jordnötssmöret du använder är osaltat

Blanda samman kikärtor, jordnötssmör, vaniljpulver, agavesirap i en mixer eller med mixerstav till en slät smet. Hacka sedan chokladen i önskade bitar och blanda samman med en sked. Rulla till bollar, platta ut ut dem på bakplåtsklädd plåt. De varken jäser eller flyter ut. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter. Jag gillar dom bäst kalla men lästa att många gillar dom varma med ett glas mjölk. Ät och njut !!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar