söndag 24 januari 2016

Semlor med lemoncurd fyllningEfter att ha blivit påmind lite överallt om att det är dags för semlor blev jag sugen på att göra egna till fikat. Så idag bakade jag egna semlor med egen gjord lemoncurd som fyllning istället för det traditionella mandelmassan....  Men barnen ville har förra årets succé nutella fyllning :). Så fick göra lite olika fyllningar idag då mannen föredrog den traditionella semlan, så semlor med 3 olika fyllningar stod på fika bordet idag kl 15,30 :).

Det blir väldigt fräscht med lemoncurd och alltid kul att testa olika varianter på semlor. Absolut värd att testa om man gillar lemoncurd. Nedan följer receptet på lemoncurden, receptet på semlebullarna finner ni under bakelser.

Lemoncurd

2 citroner
2 dl florsocker
2 ägg
75 g smör

Börja med att tvätta citronerna ordentligt. Riv sedan det yttersta av skalet av bägge citronerna ner i en kastrull. Pressa sedan saft ur citronerna 1 dl och häll i kastrullen. Tillsätt florsockret och två ägg, vispa samman. Låt sjuda tills krämen tjocknat, vispa gärna lite då och då. När krämen tjocknat ta kastrullen från plattan och tillsätt smöret, låt smöret smälta och vispa lätt samman allt. Låt sedan krämen svalna.

Skär av locket på bullarna och gröp ur semlans botten lite och blanda samman lemoncurden med med det urgröpa och lägg tillbaka och klicka sedan på en klick grädde och lägg på locket och pudra med florsocker.

Färdig att avnjuta!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar