tisdag 13 augusti 2013

Vetesurdeg


Joggingturen uteblev på grund av blixt och dunder med massor av regn och hagel. Då passade jag istället på att jag en vetesurdeg. Denna deg tar 5 dagar innan den är klar att användas. Så lördag blir det att baka bröd eller bullar utav denna surdeg. Det ska bli mycket spännande och smaka resultatet. Nu gäller det bara att inte glömma av att ta hand om degen i 5 dagar.




Vetesurdeg

2 dl vatten
2,5 dl vetemjöl

Dag 1 Vispa samman vatten och vetemjöl och häll över i en glasskål med lock. Låt stå framme gärna ett varmt ställe.
Dag 2 Vispa om och täck med lock igen. Dag 3 Fyll på med 1 dl vatten och 1/2 dl vetemjöl. Vispa och täck över.
Dag 4 Fyll på med 1 dl vatten och 1/2 dl vetemjöl. Vispa och täck över.
Dag 5 Nu bör surdegen vara klar att använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar