torsdag 27 juni 2013

Rabarberchutney

 
Fick för ett tag sedan ett recept av en kollega som ni bara måste testa, bland de godaste chutneys jag smakat. Det tar lite tid att göra men väl värt besväret och det går att frysa in. Denna chutney använder jag både till kött och kyckling.
 
Rabarberchutney
 
500 g rabarber
1 1/2 msk ättika 24%
1/2 dl vatten
5 dl socker
1 tsk mald ingefära
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
1 st spansk peppar
8-10 st torkade aprikoser
1 1/2 rödlök medelstora
 
Hacka rabarberna. Blanda rabarber, ättika och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp. Fortsätt koka i 10 min på svag värme, rör ibland. Rödlök, aprikoser och pepparn ska vara fint hackade, tex i en mixer. Häll i resten av ingredienserna. Koka allt på svag värme i 30-40 min, rör med jämna mellanrum så det inte bränner. Svalna av och häll i burkar. Frys det du inte tänker använda direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar