måndag 9 april 2012

Kladdkaka med dumlekolatäcke...



En riktigt härligt god kladdkaka för choklad och dumleälskare. Igår hade vi fin besök från Stockholm och passade då på att baka något gott som brukar gå hem. Kladdkaka men ville testa något nytt så gjorde en kräm och la på kladdkakan. Krämen på kladdkakan är egenimproviserad och blev underbart god. Nedanföljer receptet..

Kladdkaka med dumlekolatäcke

3 ägg
4,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker (den med gul ask)
6 msk kakao
1 krm salt
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl smält smör
100 g smält mörk choklad

Dumletäcke

2 dl vispgrädde
20 st dumlekolar
1-2 msk sirap
0,5 dl socker

Vispa ägg och socker pösigt rör sedan ner resten av ingredienserna till själva kladdkakan. Bröda en springform och häll i smeten och grädda i 25-30 min i 200 grader. Häll grädde i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan svalna innan krämen hälls på den avsvalnade kladdkakan. Låt stå i kylen 2 timmar innan servering så krämen hinner stelna till. Garnera med att pudra kakao på med lite lite socker eller varför inte riva över choklad.... Hoppas det smakar

3 kommentarer:

  1. Gud va gott det ser ut! Det ska jag testa.

    SvaraRadera
  2. Låter supergott!! Dumle är ju ett riktigt höjdargodis. :-)

    SvaraRadera
  3. Tack:) Det var riktigt gott, en vän till mig var helsåld på denna kaka

    SvaraRadera