lördag 2 maj 2020

Kladdkakesandwich


Såg när de gjorde detta på TV4 köket en morgon och var bara tvungen att testa. Verkligen lika gott som det såg ut men skär små bitar väldigt mäktig.

Kladdkakesandwich

Kladdkakan bakas i två omgångar i en form 30 x 40 cm.

Kladdkaka x 2

225 g smör
3,5 dl socker
2,25 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Glass
2,5 dl grädde
0,5 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker

Börja med att sätt ugnen på 175 grader. Börja med att göra kladdkaka nr 1, smält smör i en kastrull och låt svalna något. Rör sedan ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.Häll ut smeten i en bakplåtsklädd form och grädda mitten i ugnen 10-15 min. Låt svalna helt och ta sedan ur kladdkaka ur formen och gör sedan en till likadan kladdkaka. Låt de stå kallt under tiden du gör glassen.

Vispa grädden tills den toppar sig tillsätt vaniljsocker och kondenserad mjölk och vispa till en jämn smet. Täck formen  med bakplåtspapper igen och lägg en av kladdkakorna i botten och bred på glassen. Låt stå ca 3 timmar i frysen innan du lägger på kladdkaka nr 2 ovanpå glassen.  Plasta in långpannan och låt stå i frysen  minst 6 timmar innan du skär upp kaka i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar