fredag 9 september 2011
Långpannekaka med grön glasyr
Denna kaka är lätt att göra och uppskattas av barnen.
Långpannekaka
ca 40 st
2 dl flytande margarin
2 dl vatten
5 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
200 g philadelphia
3-31/2 dl florsocker
några droppar valfri karamellfärg
ev lite rivet skal av citron
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och flytande margarin. Rör ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 175 g i 25-40 minuter. Låt kakan svalna och bred sedan på den ihop rörda glayren. Toppa med strössel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar